Nu-ți distruge succesul!

7 Aug 2018, 06:54 2622
Nu-ți distruge succesul!

Dacă am discuta despre definirea cuvântului „succes”, fiecare dintre noi ar da definiții diferite - succesul nu apare decât în urma manifestării gândurilor și dorințelor personale, dar și modului în care eforturile sunt depuse pentru a-l obține. Succesul de a avea o familie unită, o carieră în ascensiune, o carte publicată sau un câștig la o loterie. Fiecare are viziunea sa despre succes. Vrem să-ți spunem, totuși, ce să faci să nu distrugi succesul tău, mai ales dacă abia ești în procesul de obținere a lui.Ascultă-ți inima!

 

De ce? Inima ta este unica sursă de încredere, care-ți oferă direcții precise în viață. Dacă n-o să-ți asculți niciodată inima sau intuiția, îți garantezi auto-distrugerea succesului. Și nu contează care este însemnătatea acestuia pentru tine. Bineînțeles, uneori ajungi să fii confuz când știi ce-ți dorești, dar realitatea e altfel. Dar dacă ai o impresie că totul va merge bine, atunci fă ce ți-ai pus în scop.

 

Dacă dorești doar să câștigi bani, succesul va sta deoparte

 

Succesele financiare, de obicei, sunt de scurtă durată. Banii aduc doar bani și nimic mai mult. Știi bine - sănătatea, relațiile cu oamenii din jur, familia și prietenii sunt cei ce contează.

 

Tot mai des, vei auzi cum bogătașii fac una sau alta și ei sunt sine-stătător. Da, ei sunt înconjurați, totuși, de oamenii doar cu interese financiare. Atunci când banii dispar, petrecerile și așa-zisii „prieteni” fug odată cu ei. Succesul e succes, dacă ești liniștit și ai oameni de încredere alături.

 

Nu fi egocentric

 

Nu te imagina ca fiind o persoană exclusivă și „unică” și nu încerca să demonstrezi tuturor acest lucru. Aceste acțiuni îți garantează insuccesul. Astfel, îți vei pierde prietenii - încercările de a demonstra tuturor că ești mai bun decât alții vor înstrăina oamenii tăi și vei rămâne singur. Pentru totdeauna! Nu crea un imperiu, unde ești un rege al castelului tău.

 

În loc să fii așa, mai bine fii prietenos și ține-i alături pe cei, de care-ți pasă. Lasă loc de solitudine și izolare, ca să utilizezi acest timp pentru dezvoltarea personală - sport, citit, curs online și cercetări, care-ți vor valorifica abilitățile tale. Împărtășește cunoștințele tale cu cei din jur, oferă-le o mână de ajutor când ei nu înțeleg ceva și, astfel, calea ta către de succes va fi mai ușor de mers.

 

Succesul este un termen adaptat necesităților fiecăruia. Un termen modern, care nu are același sens în viziunea tuturor. Care e definiția ta a succesului?

 

Mai multe articole motivaționale găsești pe Birja.md