Lecții pentru o viață de succes

12 Jul 2018, 11:38 2667
Lecții pentru o viață de succes

Îți dorești să reorganizezi viața, astfel încât să poți stabili strategii de a păși înainte fără a depune vreun efort? Știi că e dificil, dar nu imposibil, mai ales dacă ți-ai învățat lecțiile pe greșelile tale, dar și ai văzut cum alții au comis erori și acum știi cum să procedezi într-o situație sau alta. Noi, ca de obicei, venim cu o serie de sfaturi sau lecții, care ar putea să te ajute în căutările tale de sine. Ele sunt inspirate de Ryan Holiday, scriitor motivațional.

 

Curiozitatea e o carieră

 

Oamenilor, cărora le reușește să „nu lucreze nici o zi, pentru că fac ceea ce le este pe plac”, fericirea le surâde în fiecare zi. Ei au transformat curiozitatea lor într-un instrument util altora. Spre exemplu, un blogger de succes împărtășește practic în fiecare zi istorii din experiența sa, prin care cititorul lui va învăța ceva. Astfel, postările lui îi ajută pe oameni să-și execute munca mai bine, să se calmeze în situații de panică sau să genereze idei importante. Tu, la fel, poți transforma creativitatea ta într-o chestie utilă altora, astfel încât să câștigi bani și să faci ceea ce-ți place.

 

Cunoștințele și elementele lor

 

Obții mult mai multe cunoștințe, dacă te informezi corect și citești mult. Cititul te face un cititor mai bun și mai rapid, iar învățarea altor lucruri utile devine mai ușoare și, astfel, te înveți să dirijezi și timpul tău.

 

Comandă bucate ciudate din meniu

 

Chiar de prezența unei mâncări sau alta îți pare ciudată, atunci să știi - dacă ciudatul nu ar fi bun, atunci bucata aia nu ar avea ce căuta în meniu. Așa că nu-ți rămâne decât să cumperi și să guști din ea.

 

Gândește rațional, ci nu emoțional

 

Atunci când încerci să-ți exprimi gândurile și părerile, nu te lăsa condus de emoții, ci lasă să iasă din mintea ta doar păreri construite în baza unor argumente bune și simțitoare. Atunci când analizezi o situație, creată de un om copleșit de emoții, înlătură-le și lasă-te condus doar de gândirea critică, ca să ajungi la concluziile necesare, despre care am vorbit mai sus.

 

Vizitează suburbiile

 

De ce suburbiile? Dacă-ți este lene să te miști în alt sat din altă regiune, începe cu pași mici și studiază sau un sector, pe care-l cunoști mai puțin sau mergi într-o suburbie, despre care ai auzit multe. Nu uita să încarci bateria să faci zeci de poze. De asemenea, poți explora localurile de acolo sau poate găsești o nestemată arhitecturală, despre care vei povesti prietenilor tăi.

 

Acestea sunt doar câteva sfaturi, care te vor ajuta să te descoperi și să fii capabil să creezi strategii de dezvoltare pentru propriu sine. Mai multe articole găsești pe Birja.md.