Învață aceste adevăruri! Ele-ți vor schimba percepția vieții

29 Jun 2018, 13:46 2667
Învață aceste adevăruri! Ele-ți vor schimba percepția vieții

Chiar de s-ar părea că ai locul de muncă mult dorit și locuiești în anturajul care-ți place, deseori te afli într-un impas, pentru că ești în riză de identitate și parcă lumea s-ar prăbuși asupra ta. Și parcă nu mai știi ce-ți dorești să faci, ce pași să întreprinzi. Iată de ce venim cu câteva adevăruri, inspirate de bloggerul Cayla Vidmar, adevăruri care te vor ajuta să iubești viața ta așa cum este, dar și să nu încetezi să o dezvolți.

 

TU ești pregătit să devii oricine dorești să fii chiar acum!

 

Unii sunt mereu în căutarea de sine, un „sine” care trebuie să fie mai suplu, mai deștept, mai bun, mai „perfect”. Dacă iei decizia să trăiești după regulile tale, vei deveni mai fericit, fără ca să ceri permisiunea cuiva. Chiar de nu ai atât de mulți bani în buzunar și viața ta nu e perfectă, la fel ca a vecinului de bloc, acceptă-ți istoria ta și fii liber cu ea.Adevărul, Identitatea și Autenticitatea este o cale, nu un destin

 

Nu uita că aceste trei caracteristici ale fiecărei personalități, adică adevărul, identitatea și autenticitatea este un proces, nu  destinație finală. Dacă înțelegi astea, cel mai probabil îți vei da tu însuți permisiunea să trăiești fără ca să strădui să deslușești nebănuitele căi ale vieții. Trebuie să muncești mai departe, să vorbești despre provocările vieții tale. De asemenea, identitatea ta o dezvolți - nu este un punct fix în viață, când tu te-ai trezit dimineața și o găsești la tine pe masă. Schimbările din viața ta te fac să-ți dezvolți identitatea și să vezi cât de autentic ești.

 

Trebuie să te bizui pe propriile forțe

 

Încrederea de sine este unicul mod de a începe un mod de viață autentic și adevărat, dar trebuie să o practicăm în fiecare zi, la fel ca pe un set de exerciții, pe care le-ai executa pentru sănătatea ta.

 

Spre exemplu, atunci când te muți cu traiul pe câteva luni în altă țară, departe de familie și prieteni, vei avea nevoie de această importantă doză de încredere în tine. Astfel, te vei convinge că ești în stare să execuți lucruri fiind singur și că te poți descurca fără apropiații tăi. Și, bineînțeles, că poți lua decizii de sine-stătător. Astfel, te vei simți confortabil cu tine însuți.

 

Tu NU ești emoțiile tale

 

Trebuie să meditezi și să oferi suficientă atenție sănătății tale mintale. Astfel, vei observa propriile-ți reacții și vei înțelege că tu, în viețile altora și în a ta, nu ești emoțiile tale. Ele sunt un instrument puternic pentru a-ți înțelege personalitatea la alte nivele. Dacă ai grijă de ele, vei putea prelua responsabilitatea pentru tine, pentru adevărul tău.

 

Ia decizia să trăiești așa cum dorești în fiecare zi

 

Tu stăpânești istoriile tale. Tu nu vei putea face pe oricine fericit și nu fiecare situația, în care ajungi, a fost menită, pentru ca să găsești oamenii de care ești alături. Tu ești autorul vieții tale. Doar scopurile și viziunile tale nu-ți vor aduce viața, pe care ți-o dorești. Dacă știi ce vrei să faci, știi ce-ți dorești să simți, iar mici decizii în fiecare zi să-ți faci viața mai bună și să o trăiești așa cum vrei.

 

În concluzie, vrem să-ți spunem că viața e asemeni unei ținte în mișcare. Tu te vei dezvolta, te vei schimba, vei face face declarații despre adevăruri,c are cândva erau ale tale, iar acum te înfioară. Uneori nu vei avea dreptate. Iar dacă iei decizii, care pornesc de la adevărul tău, vei merge pe calea, care este menită să fie a ta.

 

Pentru mai multe articole inspiraționale, citește Birja.md. Aici vei găsi și locurile de muncă peste hotare, care-ți vor dezvolta potențialul.